Stroomproductie uit windturbines

Eoly maakt deel uit van Colruyt Group. Wij helpen de groep om z'n CO2 uitstoot te reduceren en produceren zelf duurzame stroom via onder andere onze windturbines. Op bepaalde bedrijfsterreinen van Colruyt Group hebben we ervoor gekozen om de installatie zo dicht mogelijk bij het gebouw te laten aansluiten zodat de stroom onmiddellijk lokaal kan verbruikt worden. Zo gebruiken we bijvoorbeeld groene stroom voor het opladen van heftrucks, het koelen van diepvriesruimtes of het verlichten van burelen.

Onze windturbines

We hebben 14 windturbines (nov 2017) die we uitbaten en beheren, verspreid in Vlaanderen en Wallonië. Alles samen produceren ze zo’n 71.945 megawattuur per jaar. Dat komt overeen met het jaarlijkse verbruik van 20.555 gezinnen. Voor Colruyt Group betekent de stroomproductie met ons windturbinepark een reductie in CO2-uitstoot van 18.471 ton.

Windturbineprojecten

Projet Eoly Rebaix Bouvignies Ath Eoly Coopération

Een gloednieuw windpark aan de autosnelweg A8.

Eoly plant een project van 7 windturbines langs het kanaal Brussel-Charleroi, ter hoogte van het hellend vlak van Ronquières.

Deze windturbine zal gebouwd worden op terreinen van het bedrijf BelOrta cvba, leverancier van Colruyt Group.

 

Samen met Engie willen we 3 windturbines in het industriepark ten zuiden van Nijvel bouwen.

Eoly, de energiespecialist van Colruyt Group, plant de bouw van een windturbine ten noordoosten van Zele. Het gaat om de bouw van 1 windturbine in industriegebied, dichtbij het bestaande Aspiravi-windmolenpark dat 3 windturbines telt.  

Eoly plant de bouw van een windturbinepark in Sovet (nabij Ciney), langs en ten oosten van de E411. Het terrein heeft een goede windligging en beantwoordt aan alle voorwaarden van de Waalse wetgeving.

Eoly, Aspiravi en Storm onderzoeken de mogelijkheid om samen een windenergieproject te realiseren in de zone tussen (en langs) de snelweg E40 en het kanaal Veurne-Nieuwpoort.

Eoly, de energiespecialist van Colruyt Group, plant samen met OC Sint-Ferdinand/Broeders van Liefde de bouw van 2 windturbines in Lummen. Eén van de windturbines ligt op het domein van Sint-Ferdinand.

Eoly plant een nieuw windpark aan de snelweg A8 – E429. De vier windturbines zullen gebouwd worden in landbouwgebied. De locatie voldoet aan alle voorwaarden van de Waalse wetgeving.

uitbreiding extension windpark eolienne windmolen Ath Lessines Ollignies Colruyt Eoly

Eoly voorziet een uitbreiding van het windpark Lessines/Silly met 3 windturbines. Deze zullen gebouwd worden in landbouwgebied naast de autosnelweg A8 - E429 en het Colruyt distributiecentrum van Ollignies.

windpark project Vreren Tongeren Eoly Coöperatie Windkracht Vlaanderen

Eoly plant de bouw van 6 windturbines in Vreren (Tongeren).

windpark Dassenveld Eoly Eoly Coöperatie Colruyt Group Energy Halle

Het windturbinepark Dassenveld in Halle levert stroom aan het distributiecentrum van Colruyt Group. Bovenop de huidige windturbines werden er nog eens drie bijgeplaatst. Particulieren kunnen via Eoly Coöperatie als participant mee investeren in één van de turbines.

Onze windturbines op kaart