Stroomproductie uit windturbines

Eoly maakt deel uit van Colruyt Group. Wij helpen de groep om z'n CO2 uitstoot te reduceren en produceren zelf duurzame stroom via onder andere onze windturbines. Op bepaalde bedrijsterreinen van Colruyt Group hebben we ervoor gekozen om de installatie zo dicht mogelijk bij het gebouw te laten aansluiten zodat de stroom onmiddellijk lokaal kan verbruikt worden. Zo gebruiken we bijvoorbeeld groene stroom voor het opladen van heftrucks, het koelen van diepvriesruimtes of het verlichten van burelen.

Onze windturbines

We hebben 14 windturbines (nov 2017) die we uitbaten en beheren, verspreid in Vlaanderen en Wallonië. Alles samen produceren ze zo’n 71.945 megawattuur per jaar. Dat komt overeen met het jaarlijkse verbruik van 20.555 gezinnen. Voor Colruyt Group betekent de stroomproductie met ons windturbinepark een reductie in CO2-uitstoot van 18.471 ton.

Windturbineprojecten

Eoly, de energiespecialist van Colruyt Group, is steeds op zoek naar nieuwe locaties om haar windturbineparken verder uit te breiden. 

Eoly plant de bouw van 2 windturbines langs de Rijksweg N41 in Dendermonde. 

Eoly plant de bouw van een windturbine op de site van Solucious te Bornem.

Projet Eoly Rebaix Bouvignies Ath Eoly Coopération

Eoly plant een nieuw windpark aan de autosnelweg A8.

Eoly, de energiespecialist van Colruyt Group, plant samen met OC Sint-Ferdinand/Broeders van Liefde de bouw van 2 windturbines in Lummen. Eén van de windturbines ligt op het domein van Sint-Ferdinand.

Eoly plant een nieuw windpark aan de snelweg A8 – E429. De vier windturbines zullen gebouwd worden in landbouwgebied. De locatie voldoet aan alle voorwaarden van de Waalse wetgeving.

uitbreiding extension windpark eolienne windmolen Ath Lessines Ollignies Colruyt Eoly

Eoly voorziet een uitbreiding van het windpark Lessines/Silly met 3 windturbines. Deze zullen gebouwd worden in landbouwgebied naast de autosnelweg A8 - E429 en het Colruyt distributiecentrum van Ollignies.

windpark project Vreren Tongeren Eoly Coöperatie Windkracht Vlaanderen

Eoly plant samen met Windkracht Vlaanderen de bouw van 6 windturbines in Vreren (Tongeren).

windpark Dassenveld Eoly Eoly Coöperatie Colruyt Group Energy Halle

Het windturbinepark Dassenveld in Halle levert stroom aan het distributiecentrum van Colruyt Group. Bovenop de huidige windturbines werden er nog eens drie bijgeplaatst. Particulieren kunnen via Eoly Coöperatie als participant mee investeren in één van de turbines.

windmolen eolienne ollignies ath lessines Colruyt Eoly

Op het industrieterrein van het Colruyt Group distributiecentrum van Ath/Lessines hebben we de montage afgerond van een nieuwe windturbine.

Op het Colruyt Group-bedrijventerrein Stroppen werd er een windturbine gebouwd met een vermogen van 3,4 megawatt..

Naast het kanaal Brussel-Charleroi werden er 3 nieuwe windturbines geplaatst. Eén ervan is van Eoly, de andere twee van Ecopower. De turbines leveren stroom voor het equivalent van het verbruik van 3700 gezinnen.

Onze windturbines op kaart