Zonnepanelen voor lokale vraag

De energiebehoefte van distributiecentra, kantoren en winkels komen we met Eoly tegemoet met zonnepanelen. Die produceren het meeste energie overdag, wanneer er ook de grootste vraag naar elektriciteit is.

Nog voor we één zonnepaneel installeren, analyseren we de energievraag van het gebouw. Dat doen we omdat elektriciteit die meteen ter plekke verbruikt wordt het kostenefficiëntst is. We streven er dus naar om zo weinig mogelijk energie-overschot te hebben dat we dan moeten vervoeren over het elektriciteitsnet.

Colruyt Florenville Eoly zonnepanelen paneaux solaires hernieuwbare energie groene

 

Energiebehoefte overdag

Het verbruikspatroon van de distributiecentra, kantoren en winkels komt mooi overeen met het productiepatroon: overdag, wanneer er het meeste licht is, is er ook de meeste commerciële activiteit. Dat maakt zonnepanelen een ideale match voor de gebouwen van Colruyt Group

Momenteel zijn 53 winkels (Bio-Planet, Okay en Colruyt), 10 distributiecentra en 1 kantoorgebouw van Colruyt Group voorzien van een zonnepaneleninstallatie. Alle PV-installaties die op dit moment operationeel zijn, hebben samen een totaal geïnstalleerd vermogen van ongeveer 9,2 MWp.

Projecten in de kijker