Project Bassilly

Eoly plant een nieuw windpark aan de snelweg A8 – E429. De vier windturbines zullen gebouwd worden in landbouwgebied. De locatie voldoet aan alle voorwaarden van de Waalse wetgeving.

De A8 is een belangrijke autosnelweg voor Colruyt Group omdat de distributiecentra van Halle, Ghislenghien en Ath/Lessines er vlakbij liggen. Logisch dus dat Colruyt Group via Eoly net hier investeert in een duurzame, regionale energieproductie.

Het vermogen van de turbines zal maximum 4,2 megawatt bedragen. Met de wieken inbegrepen zullen ze maximaal 150 meter hoog zijn.

Mee investeren in Eoly Coöperatie

Particulieren zullen in de toekomst mee kunnen participeren in één van de geplande windturbines in Bassilly. Investeer je mee in Eoly Coöperatie? Dan word je mede-aandeelhouder van deze windturbine en van alle windturbines die we eerder aankochten en zullen aankopen.

Nieuws over dit project

Einde
2022
01/2021

Opstart turbines bouwen (indicatief)


 

01/2022

Windturbines operationeel (indicatief)

De windturbines zijn nu helemaal klaar en kan stroom beginnen leveren.

08/2020

Ontvangen bouwvergunning (indicatief)


 

02/2020

Eoly organiseert een informatieavond

Als onderdeel van het Bassilly-project organiseert Eoly een informatieavond om de resultaten van de milieu-impactstudie te presenteren aan de omwonenden.

Concreet:

- Donderdag 20 februari 2020, tussen 16u en 20u, in zaal Herman Moreau, Rue de la Procession 2 in Bassilly

U bent uitgenodigd om deel te nemen aan infomoment. U leert de resultaten kennen en u kan uw vragen persoonlijk stellen aan de projectleiders.

02/2020

Aanvraag bouw- en milieuvergunning

We dienen een aanvraag in bij de bevoegde instanties voor een bouwvergunning en een ecologische analyse (unieke vergunning).

02/2019

Presentatie project via RIP

Op woensdag 27 februari wordt er een RIP (Officiële Waalse informatievergadering) gehouden.
De burgers kunnen hun opmerkingen sturen naar de gemeente Silly met in kopie een mail naar info@eoly.be en dit binnen 14 dagen na de RIP, met name tot en met 14 maart.

Download hier de presentaties die werden gegeven op de RIP: presentatie van Eoly en presentatie van het studiebureau over het project.

Start
2017

Kerncijfers

150

meter

Maximale tiphoogte

7050

ton

Vermeden CO²-uitstoot/jaar

4

turbines

Aantal turbines

Investeer mee in duurzame energie

We stellen onze toekomstige windturbineprojecten open voor burgers die willen investeren in duurzame energie.

Hou me op de hoogte